My WebLink
|
Help
|
About
|
Sign Out
14 ATTACHMENT 6 - Appendix A - E
City of Pleasanton
>
CITY CLERK
>
AGENDA PACKETS
>
2022
>
021522
>
14 ATTACHMENT 6 - Appendix A - E
Metadata
Thumbnails
Annotations
Entry Properties
Last modified
2/10/2022 11:41:35 AM
Creation date
2/10/2022 11:33:11 AM
Metadata
Fields
Template:
CITY CLERK
CITY CLERK - TYPE
AGENDA REPORT
DOCUMENT DATE
2/15/2022
DESTRUCT DATE
15Y
Document Relationships
14
(Message)
Path:
\CITY CLERK\AGENDA PACKETS\2022\021522
14 ATTACHMENT 1-5
(Message)
Path:
\CITY CLERK\AGENDA PACKETS\2022\021522
14 ATTACHMENT 6 - Appendix F - I
(Attachment)
Path:
\CITY CLERK\AGENDA PACKETS\2022\021522
Jump to thumbnail
< previous set
next set >
There are no annotations on this page.
Document management portal powered by Laserfiche WebLink 9 © 1998-2015
Laserfiche.
All rights reserved.
/
358
PDF
Print
Pages to print
Enter page numbers and/or page ranges separated by commas. For example, 1,3,5-12.
After downloading, print the document using a PDF reader (e.g. Adobe Reader).
View images
View plain text
41 <br />Burrowing Owl (Athene cunicularia). Federal Listing Status: None; State Listing Status: <br />Species of Concern. <br />The burrowing owl is considered a California species of special concern. This decision was <br />based on the fact that the burrowing owl’s population levels were decreasing due to habitat <br />destruction, roadside nesting (vulnerability to human interference) and indirectly as a result of <br />ground squirrel poisoning. <br />The burrowing owl is a small, long-legged, semi-fossarial bird that averages a height of 9.5 <br />inches, has an average wingspan of 23 inches, and weighs an average of 5.25 ounces. Burrowing <br />owls are unique, as they are the only owl that regularly lives and breeds in underground nests. In <br />California, these birds typically occur in the Central and Imperial Valleys, primarily utilizing <br />ground squirrel burrows (or the burrows of other animals, e.g., badgers, prairie dogs and <br />kangaroo rats) found in grasslands, open shrub lands, deserts, and to a lesser extent, grazing and <br />agricultural lands. Burrowing owls in this region are typically found in lower elevations, and <br />have strong site fidelity. Pairs have been known to return to the same area year after year, and <br />some pairs are known to utilize the same burrow as the previous year. <br />Life History. Burrowing owls feed on various small mammals including deer mice, voles, and <br />rats. They also prey on various invertebrates including crickets, beetles, grasshoppers, spiders, <br />centipedes, scorpions and crayfish. Peak hunting periods occur around dusk and dawn. <br />The breeding season for the burrowing owl runs from February to August, with a peak between <br />April and July. Clutch size varies from six to 12 eggs, with an average of seven to nine eggs. <br />Females generally produce only one clutch per year. The female incubates the eggs for a month, <br />while the male provides her food. The male continues to provide food during the brooding <br />period. The young remain in their burrow for approximately two weeks after hatching, and <br />become fully independent of their parents between eight to ten weeks of age. Burrowing owls <br />are a fairly short-lived species, with an average life expectancy of 4.8 years. The oldest known <br />wild burrowing owl was eight years and eight months old at the time of its death. <br />Burrowing owls are subject to predation by larger mammals (e.g., feral cats, bobcats, fox and <br />coyotes). They are also susceptible to anthropogenic effects such as collisions with automobiles, <br />and destruction or disruption of their nests, especially during the breeding season. The
The URL can be used to link to this page
Your browser does not support the video tag.