Laserfiche WebLink
<br /> <br />Table 2 <br />Special-Status Species for the Las Trampas Ridge, Diablo, Tassajara, Hayward, Dublin, Livermore, Newark, Niles, and La <br />Costa Valley 7.5 Minute Quadrangle Maps1 <br />Common <br />Name/Scientific Name <br />Status <br />(Fed/State/ <br />Other)2 <br />Blooming or Survey <br />Period Habitats of Occurrence Potential on <br />Site <br />Status on <br />Site** <br />Swainson’s hawk <br />(Buteo swainsoni) -/T/- February – October <br />Nests in riparian areas and in oak savannah near foraging <br />areas. Forages in alfalfa and grain fields with rodent <br />populations. <br />No suitable habitat <br />present Presumed absent <br />western snowy plover <br />(Charadrius nivosus nivosus) T/-/SSC February – August <br />This species has a large range in the western US and <br />Mexico, but populations within 50 miles of the Pacific <br />coast in CA, OR, WA, and Mexico are listed by the <br />USFWS. Habitat includes beaches, dry mud or salt flats, <br />sandy shores of rivers, lakes, and ponds. Nests on the <br />ground on broad open beaches, etc. May nest beside or <br />under an object, or in the open. <br />No suitable habitat <br />present Presumed absent <br />northern harrier <br />(Circus cyaneus) -/SSC February – August <br />Frequents meadows, grasslands, open rangelands, desert <br />sinks, fresh and saltwater emergent wetlands; seldom <br />found in wooded areas. Nests in grasslands and <br />marshlands, ground nesting bird. <br />Low <br />Marginal foraging <br />and nesting habitat <br />present <br />Not likely to occur <br />yellow rail <br />(Coturnicops noveboracensis) -/-/SSC September – March <br />Habitat includes dense, grassy marshes and wet meadows. <br />Breeds in Canada. Non-breeding habitat includes grain <br />fields in winter and when migrating. Winters in both <br />freshwater and brackish marshes, in deep grass, <br />agricultural fields and occasionally rice fields. <br />No suitable habitat <br />present Presumed absent <br />white-tailed kite <br />(Elanus leucurus) -/-/FP February – August <br />Various grassland habitats, urban land, oak woodlands <br />with grassland for foraging. Nests in trees, often near a <br />marsh. <br />Moderate <br />Suitable foraging <br />habitat present <br />May occur