My WebLink
|
Help
|
About
|
Sign Out
ITEM 23 ATTACHMENT 6 - Project Plans
City of Pleasanton
>
CITY CLERK
>
AGENDA PACKETS
>
2024
>
071624
>
ITEM 23 ATTACHMENT 6 - Project Plans
Metadata
Thumbnails
Annotations
Entry Properties
Last modified
7/8/2024 11:42:45 AM
Creation date
7/8/2024 11:02:06 AM
Metadata
Fields
Template:
CITY CLERK
CITY CLERK - TYPE
AGENDA REPORT
DOCUMENT DATE
7/16/2024
DESTRUCT DATE
15Y
Jump to thumbnail
< previous set
next set >
There are no annotations on this page.
Document management portal powered by Laserfiche WebLink 9 © 1998-2015
Laserfiche.
All rights reserved.
/
656
PDF
Print
Pages to print
Enter page numbers and/or page ranges separated by commas. For example, 1,3,5-12.
After downloading, print the document using a PDF reader (e.g. Adobe Reader).
View images
View plain text
27 <br /> <br />Northern harrier (Circus hudsonius). California Species of Special Concern. <br />Northern harriers require open annual grassland habitats and prefer dense ground vegetation or <br />grasses in which to build nests. They are distinguished from other similar species by their <br />prominent white rump patch. Males are pale gray in color, while females are brown with dark <br />streaking on the breast. These birds are ground nesters and utilize habitats ranging from annual <br />grassland to seasonal wetland for this purpose. This species breeds once per season, with primary <br />females breeding from April to July, and secondary females breeding from May through <br />September. Northern harriers’ nest on the ground usually preferring dense vegetation clumps for <br />cover such as willows, grasses, sedges, reeds, bulrushes, and cattails. An average of four eggs <br />per clutch will take 28 to 36 days to hatch with the young fledging 30 to 35 days after hatching. <br />There are no CNDDB occurrences of this species within five miles of the Property. The nearest <br />occurrence (#27) is located approximately 6.5 miles north of the Property in the Tassajara <br />Valley. The occurrence is from 1992 when a mating pair was observed nesting. The occurrence <br />is presumed extant. Given the information above, it was determined that there is a low potential <br />for the northern harrier to forage or nest among annual grassland habitat on the Property. <br />White-tailed Kite (Elanus leucurus). Federal Species of Concern, CDFW: Fully Protected. <br />The white-tailed kite is falcon-shaped with a long white tail. This raptor has black patches on the <br />shoulders that are highly visible while the bird is flying or perching. White-tailed kites forage in <br />annual grasslands, farmlands, orchards, chaparral, and at the edges of marshes and meadows. <br />They are found nesting in trees and shrubs such as willows (Salix sp.), California sycamore <br />(Platanus racemosa), and coast live oak (Quercus agrifolia) often near marshes, lakes, rivers, or <br />ponds. This raptor often hovers while inspecting the ground below for prey. The White-tailed <br />Kite eats mainly small mammals, as well as some birds, lizards, and insects. Annual grasslands <br />are considered good foraging habitat for white-tailed kites, which will forage in human-impacted <br />areas. <br />There is one CNDDB occurrence of white-tailed kite within five miles of the Property. <br />Occurrence #158 is located approximately 3.6 miles north of the Property in the City of Dublin. <br />In 2009, two adults and two recently fledged young were observed at their nest tree. This <br />occurrence is presumed extant. Given the information above, it was determined that the white- <br />tailed kite may forage on the Property. Due to the lack of any marshes, lakes, rivers, or ponds in <br />the immediate vicinity, it is unlikely that this species would nest on the Property. <br /> <br />
The URL can be used to link to this page
Your browser does not support the video tag.